Licor de cafè, cerol



licor de cafè Aperitiu de cafè d'Alcoi, Cerol, Licores Sinc. Genuí del sud del País Valencià. 17% vol. Alc.
S'utilitza en begudes llargues tradicionals com el "Burret" i la "Mentira".

Amb Denominació Geogràfica Aperitiu de Cafè, s'elabora a partir de la maceració de cafè de torrefacció natural en alcohol neutre d'origen agrícola, amb una graduació alcohòlica d'entre 15 i 25%. També anomenat Cafè Licor, és de color terrós fosc, i el seu origen es situa al segle XIX, quan els treballadors de la indústria alcoiana duien a la feina un recipient de llautó amb cafè, on afegien unes gotes d'aiguardent de canya, rom o brandi. En perdre temperatura, aquella beguda prenia un sabor diferent, i amb el temps es començà a consumir per l'aperitiu.
Ara per ara, aquesta beguda va lligada a les festes de Moros i Cristians, on és habitual consumir-la com a Mentira (barrejada amb granissat de llima) o com a Plis-plai o Burret (combinada amb refresc de cola).

Tamany: ampolla d'1 l.