Burret


moros i cristians És un combinat de cafè-licor amb refresc de cola. Actualment és la beguda de referència en celebracions festives com les desfilades de Moros i Cristians en poblacions com Alcoi (on rep el nom de plis-plai, perquè segons la comarca o la població rep un nom o un altre).

L'origen del cafè licor el trobem en la beguda que prenien, antigament, els treballadors de les indústries tèxtils que havien d'aguantar dures i llargues jornades de treball; ells prenien cafè per no adormir-se però, perquè no se'ls gelés el cafè, afegien alcohol al termo, fet a partir del qual aquesta barreja es va acabar convertint en una beguda molt popular.

Una altra combinació molt popular és la que es fa amb granissat de llimona (o refresc de llimona) i s'anomena Mentideta.



Ingredients:


Preparació:
En un got es posen 1/3 part de licor de cafè i la resta 2 glaçons i refresc de cola

preparació de burret
Festa Moros i Cristians a Alcoi. Font: Flickr