Aigua de València


falles de València És una de les begudes de la terra més conegudes i esteses per tot el territori. És molt refrescant. Està feta, principalment, a base de cava i suc de taronja (amb més quantitat d'un o altre en funció de si us agrada més o menys carregat d'alcohol), i a partir d'aquesta base hi podeu afegir sucre (si el voleu més dolcet), i algun licor blanc en funció dels gustos (triple sec, ginebra, vodka, etc). L'elaboració d'una Aigua de València és com les tan populars sangries (o en l'àmbit gastronòmic les paelles d'arròs), que a tot arreu són diferents i tothom les prepara a la seva manera. Qui la fa hi posa el seu toc de gràcia o té el seu propi secret. És un combinat que va néixer i es va popularitzar als bars de nit del centre de València i del popular barri del Carme. És una beguda ideal per prendre en colla, per això en molts llocs la serveixen en gerres.



Ingredients:
  • Suc de taronja
  • Cava
  • Vodka
  • Una mica de sucre o bé cointreau


Preparació:
En un recipient es barregen el cava i el suc de taronja a parts iguals i s'hi afegeix la quarta part de vodka que de suc. Ho barregem i hi afegim sucre, segons el nostre gust. Es serveix ben fred, amb gel.

aigua de valencia
Falles de València. Font: Flickr